Sådan holder man hus fri for graffiti

Det er grimt, og det kan gøre dit hjem til et mål for vandalister Men der er måder at holde graffiti væk fra din ejendom på. Fjernelse af graffiti behøver ikke at være svært.

Den bedste måde at fjerne graffiti på er at hyre en professionel fjernelsesservice til fjernelse af graffiti. De vil have det rette udstyr og de rette kemikalier til at fjerne graffitien uden at beskadige din maling eller dit murværk.

Hvis du ikke ønsker at hyre en professionel, kan du selv forsøge at fjerne graffitien med lidt albuefedt og de rigtige rengøringsmidler. Start med at maskinvaske området for at fjerne eventuel løs maling eller snavs. Anvend derefter et kraftigt rengøringsmiddel blandet med vand. Lad opløsningen sidde i 15 minutter, før du skrubber med en stiv børste.

Du skal muligvis gentage denne proces flere gange for at fjerne al graffitien.

Når graffitien er væk, kan du forhindre den i at komme tilbage ved at male den over med et nyt lag maling eller fugemasse. Du kan også installere sikkerhedskameraer eller bevægelsesaktiveret lys for at afskrække vandalerne fra at angribe din ejendom.

Sådan holder du dit lokalområde fri for graffiti

Graffiti er grimt og kan få dit kvarter til at se nedslidt ud. Det kan også være et tegn på, at kriminaliteten er stigende i et område. Men der er ting, du kan gøre for at hjælpe med fjernelse af graffiti på din gade.

Anmeld graffiti til politiet eller dit lokale råd eller kommune. De har normalt et graffitifjernelseshold, som hurtigt kan fjerne den.

Du kan også selv forsøge at fjerne graffitien med lidt albuefedt og de rigtige rengøringsmidler. Start med at vaske området med en højtryksrensning for at fjerne løs maling eller affald. Brug derefter et stærkt rengøringsmiddel blandet med vand. Lad opløsningen sidde i 15 minutter, før du skrubber med en stiv børste.

Tal også med dine naboer om problemet. Fjernelse af graffiti er ikke noget, du kan løse bare dig. Det kræver en fælles indsats for at holde dit kvarter i bedste stand. I kan lave en aftale om, at alle skal holde øje med graffiti og anmelde det til myndighederne så hurtigt som muligt.

Du kan også arrangere en oprydningsdag i nabolaget, hvor alle samles for at fjerne graffiti fra offentlige områder. Det vil gøre en stor forskel for, hvordan dit kvarter ser ud og føles. Desuden kan det være, at du oveni får et beder forhold til dine naboer, da I nu er sammen om noget.