RAAM

PÅ TVÆRS AF USA - FRA VEST TIL ØST.

 

Race Acros America (RAAM) er en af verdens mest respekterede, frygtede og ældste udholdenheds-sportsbegivenheder.

 

At cykle på tværs af USA kan føres tilbage til George Nellis, der i 1887 krydsede USA på en væltepeter. George Nellis gennemførte ved at følge jernbanenettet. Han brugte lidt under 80 dage.

 

I 70’erne sætter John Marino sig for at finde ud af, hvor hurtigt man kunne cykle på tværs af USA, og i 1982 går 3 ryttere head-to-head med John Marino. Deres mål er at slå John Marinos rekord på 10 dage og 23 timer.

De fire cykler fra havnekajen i Santa Monica pier i Los Angeles til Empire State Building i New York. Vindertiden bliver 9 dage 20 timer og 2 minutter.

 

Siden har løbet facineret motions-, elite- og profesionnelle cykelryttere fra hele verden.

 

Hurtigt overblik over RAAM

 

I dag er RAAM stadig et af verdens hårdeste cykelløb. Ruten er lagt en smule om, og man cykler nu fra Oceanside i staten Californien til Annapolis i staten Maryland - altså fra Stillehavskysten til Atlanterhavskysten. Der cykles uafbrudt i døgnets 24 timer, når uret starter i Californien, og uret stoppes først, når man kører over målstregen i Maryland.

 

  • Der cykles igennem 12 stater
  • På tværs af 4 tidszoner
  • Løbets totale længde er 5.000 km
  • Der skal forceres 53.000 højdemeter.
  • Temperaturen svinger fra 50 graders celsius i de ørkenområder, vi skal igennem, til under frysepunktet, når vi krydser bjergtoppene i over 3.600 meters højde

 

Til sammenligning, så er Tour-de-France på godt 3.300 km over 23 dage, hvor to af dagene er hviledage!

 

Der er intet andet løb i hele verden, der bare minder om RAAM. Løbet inspirerer alle og enhver, der enten har deltaget i det eller bare har været en del af det; cykelryttere, hjælpere, staben bag løbet og ikke mindst fans af løbet.

 

RAAM er den endegyldige test af hastighed, udholdenhed, råstyrke og team spirit. Intet andet løb matcher distancen, terrænet, vejret og almene vejforhold.

SPONSORED BY

FØLG VORES TUR PÅ INSTAGRAM

Hovedsponsor: